ІНГРЕДІЄНТИ
- 400 г зеленої стручкової квасолі
- 2 см свіжого кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- 1/2 ч. л. коричневого цукру
- 1/2 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. темного соєвого соусу
- 1 ч. л. темної кунжутної олії
- 2 ст. л. нерафінованої арахісової олії
- 1/4 ч. л. пластівців чилі
ПОРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
- Відріжте або відламайте у стручків квасолі кінчики, якщо в них є жорстка «струнка», видаліть її. Занадто довгі стручки розріжте навпіл.
- Помістіть стручки в пароварку, готуйте 5 хв. Покладіть квасолю у крижану воду на 1 хв. і відкиньте на друшляк.
- Часник та імбир очистіть і натріть на тертці. У будь-яку цільну ємність, придатну для пароварки, влийте орахісове масло, додайте імбир і часник, готуйте 5 хв. Покладіть квасолю, готуйте ще 3 хв. У мисці змішайте крохмаль з 2 ст. л. холодної води, соєвим соусом, кунжутним маслом, цукром та пластівцями чилі. Все ретельно перемішайте, полийте квасолю і знову перемішайте.
- Прогрійте квасолю з соусом, кілька разів перемішавши, приблизно 3 хв. Подавайте дуже гарячою.