Бабусин паровий пудинг із хурми

ІНГРЕДІЄНТИ

  • хурма 2 шт.
  • цукор 200 г
  • молоко 120 мл
  • вершкове масло 2 ст.л.
  • яйце 1 шт.
  • борошно 120 г
  • сода 2 ч.л.
  • кориця 1/2 ч.л.
  • сіль 1/2 ч.л.

ПОРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Видаліть з кістки хурми (якщо є), довільно поріжте, а потім пробийте блендером в пюре. Повинна вийти 1 чашка пюре (240 мл).

Крок 2

Додайте цукор, молоко, розтоплену олію та яйце. Добре розмішайте

Крок 3

Особливо змішайте борошно з содою, сіллю та корицею.

Крок 4

Додайте борошняну суміш у рідку та добре розмішайте.


Крок 5

Вилийте у форму для пудингу, змащену олією та присипану мукою. Розрівняйте. Накрийте фольгою і запікайте на водяній бані, встановивши форму на занурювальну пароварку, розташовану в каструлі з окропом, накривши всю конструкцію кришкою. Вода не повинна торкатися дна пароварки. Готовність визначається сухою зубочисткою. Час випікання – близько 2 годин. У процесі стежте за рівнем води та доливайте у міру випаровування.

Крок 6

Готовий пудинг зніміть з водяної лазні та дайте трохи охолонути. Потім пройдіть краєм тонким ножем і переверніть на тарілку. Подавайте зі збитими вершками чи морозивом.


Releated Post