ІНГРЕДІЄНТИ
- хурма 2 шт.
- цукор 200 г
- молоко 120 мл
- вершкове масло 2 ст.л.
- яйце 1 шт.
- борошно 120 г
- сода 2 ч.л.
- кориця 1/2 ч.л.
- сіль 1/2 ч.л.
ПОРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Видаліть з кістки хурми (якщо є), довільно поріжте, а потім пробийте блендером в пюре. Повинна вийти 1 чашка пюре (240 мл).
Крок 2
Додайте цукор, молоко, розтоплену олію та яйце. Добре розмішайте
Крок 3
Особливо змішайте борошно з содою, сіллю та корицею.
Крок 4
Додайте борошняну суміш у рідку та добре розмішайте.
Крок 5
Вилийте у форму для пудингу, змащену олією та присипану мукою. Розрівняйте. Накрийте фольгою і запікайте на водяній бані, встановивши форму на занурювальну пароварку, розташовану в каструлі з окропом, накривши всю конструкцію кришкою. Вода не повинна торкатися дна пароварки. Готовність визначається сухою зубочисткою. Час випікання – близько 2 годин. У процесі стежте за рівнем води та доливайте у міру випаровування.
Крок 6
Готовий пудинг зніміть з водяної лазні та дайте трохи охолонути. Потім пройдіть краєм тонким ножем і переверніть на тарілку. Подавайте зі збитими вершками чи морозивом.