Італійська піца

Інгредієнти

  • Куриня грудка (філе)1 шт
  • Моцарелла150 г
  • Маслини чорні5-8 шт
  • Шампиньйони свіжі2-3 шт
  • Паприкадо смаку
  • Олія рослинна1 ст. л.
  • Зубчик часнику2 шт
  • Бекон50 г
  • Болгарський перець1/2 шт
  • Борошно 2 стак.
  • Дріжджі сухі швидко діючі 1 ч. л. Оливкова олія 2 ст. л.
  • Тепла вода250 мл
  • Помідори у власному соку400 г
  • Сушений базилік3 ст. л.
  • Лимон1 шт
  • Перець за смаком
  • Сіль за смаком

Курину грудку попередньо замаринувати в суміші паприки, часнику, олії та солі. Обсмажити по обидва боки на сковороді гриль (можна звичайної).

У воді розвести сіль, дріжджі та оливкову олію. Борошно просіяти і поглибити. Налити в поглиблення воду з дріжджами та замісити тісто. Тісто добре вимісити до однорідної маси. Прибрати під плівку та дати піднятися.


Приготувати соус для піци. Перебити блендером 400 грам помідор у власному соку, 3 столові ложки базиліка, сіль і перець за смаком, сік 1 лимона. Випарювати протягом 10 – 15 хвилин.

Болгарський перець дрібно посікти.

Тісто розкачати у формі кола. Викласти на деко, змащене рослинною або оливковою олією.

Змастити тісто соусом, залишаючи бортики. Посипати дрібно нарізаним болгарським перцем.

Куриня грудка нарізати пластинками. Викласти на піцу.

Бекон порвати руками, печериці нарізати пластинками, маслини розрізати навпіл і рівномірно розподілити по піці.

Моцарелу натерти на тертці та посипати піцу.

Запекти в духовці при 250С близько 10 хв, поки сир не закипить. Італійська піца готова.

Приємного апетиту!


Releated Post