Як робити курку-гриль: рецепт

Приготування курки в грилі відрізняється від звичайної смаження, надзвичайним смаком, хрусткою скоринкою та мінімумом рослинної олії. М’ясо курки виходить ніжним та соковитим. Процес приготування курки гриль однаковий, а ось різні маринади. Адже саме від нього залежить успіх майбутньої страви.

Вам знадобиться

  • Курочка по-східному:
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • ½ чайної ложки приправи чилі
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • ½ склянки води
  • 2 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • сіль за смаком
  • li>
  • Куриця у приправах:
  • 2 зубчики часнику
  • 2 г перцю чилі
  • 2 г чорного перцю
  • 2 г каррі
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • сіль за смаком
  • Куриця з корицею:
  • 5 г кориці (спеції)
  • 2 г чорного перцю
  • 2 г коріандру
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • Сметанний маринад:
  • 20 г кропу
  • 20 г петрушки
  • 1 склянка сметани
  • 2 чайні ложки гірчиці
  • 1 цибулина
  • сіль
  • чорний перець до смаку


Курочка по-східному. Для приготування маринаду нагрійте рослинне масло, додавши приправу чилі, подрібнену цибулю і часник, загасіть 1-2 хвилини. Воду змішайте з соєвим соусом і лимонним соком, додайте все в сковороду і тушкуйте протягом 5 хвилин. Готовий маринад остудіть і залийте тушку курки. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 1-2 години.2

Куриця у приправах. Часник очистіть і подрібніть, розтерши його із сіллю. Додайте суміш спецій і обмажте добре курку, збризнувши лимонним соком. Залиште маринуватися протягом 2 годин у прохолодному місці.3

Куриця з корицею. Приготуйте суміш спецій, додайте туди лимонний сік і помажте курку зсередини та зовні. Залиште маринуватися в прохолодному місці протягом 1 години.4

Сметанний маринад. Свіжу зелень промийте, обсушіть та подрібніть. Додайте порубану зелень у сметану, змішавши все з гірчицею, подрібненою цибулею та спеціями. Помажте тушку курки і дайте замаринуватися протягом 2 годин.


Releated Post