Приготування курки в грилі відрізняється від звичайної смаження, надзвичайним смаком, хрусткою скоринкою та мінімумом рослинної олії. М’ясо курки виходить ніжним та соковитим. Процес приготування курки гриль однаковий, а ось різні маринади. Адже саме від нього залежить успіх майбутньої страви.
Вам знадобиться
- Курочка по-східному:
- 1 столова ложка рослинної олії
- ½ чайної ложки приправи чилі
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки лимонного соку
- ½ склянки води
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина
- сіль за смаком li>
- Куриця у приправах:
- 2 зубчики часнику
- 2 г перцю чилі
- 2 г чорного перцю
- 2 г каррі
- 2 столові ложки лимонного соку
- сіль за смаком
- Куриця з корицею:
- 5 г кориці (спеції)
- 2 г чорного перцю
- 2 г коріандру
- 2 столові ложки лимонного соку
- Сметанний маринад:
- 20 г кропу
- 20 г петрушки
- 1 склянка сметани
- 2 чайні ложки гірчиці
- 1 цибулина
- сіль li>
- чорний перець до смаку
Курочка по-східному. Для приготування маринаду нагрійте рослинне масло, додавши приправу чилі, подрібнену цибулю і часник, загасіть 1-2 хвилини. Воду змішайте з соєвим соусом і лимонним соком, додайте все в сковороду і тушкуйте протягом 5 хвилин. Готовий маринад остудіть і залийте тушку курки. Накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 1-2 години.2
Куриця у приправах. Часник очистіть і подрібніть, розтерши його із сіллю. Додайте суміш спецій і обмажте добре курку, збризнувши лимонним соком. Залиште маринуватися протягом 2 годин у прохолодному місці.3
Куриця з корицею. Приготуйте суміш спецій, додайте туди лимонний сік і помажте курку зсередини та зовні. Залиште маринуватися в прохолодному місці протягом 1 години.4
Сметанний маринад. Свіжу зелень промийте, обсушіть та подрібніть. Додайте порубану зелень у сметану, змішавши все з гірчицею, подрібненою цибулею та спеціями. Помажте тушку курки і дайте замаринуватися протягом 2 годин.