Баварська кухня рясна та смачна. Хоча в ній немає вишуканості французької кухні чи екзотики китайських страв, зате ця кухня за менталітетом близька до російського столу. Також як і в Росії, баварці люблять зелень, овочі, особливо коренеплоди. Навіть звичайнісінька картопля, приготовлена за баварським рецептом, перетворюється на смачну, ситну страву. З м’яса баварці віддають перевагу свинині, яловичині та курці у них на других ролях. Реберця по-баварськи – дуже калорійна, але при цьому неймовірно смачна страва, перед якою неможливо встояти навіть людині, що сидить на дієті.
Вам знадобиться
- На 4 порції
- 400 г свинячих реберець
- перець горошком
- лавровий лист
- сіль
- оливкова олія
- гірчиця
- мед
- зелень петрушки та салату
Свинячі реберця розріжте на порційні шматки по 40-50 г (такі шматки можна купити в супермаркеті).2
Відваріть ребришки у киплячій підсоленій воді протягом 30 хвилин, з додаванням лаврового листа і перцю горошком.
Викладіть на блюдо та обсушіть.4
Для маринаду змішайте оливкову олію з гірчицею і медом у співвідношенні 1:2:1.5
Обвалюйте реберця в приготованому маринаді.6
Делянку змастіть рослинною олією і складіть на неї реберця, поставте в розігріту духовку на 40 хвилин. Готуйте за температури 180 градусів.7
За 5 хвилин до готовності, переставте ребришки в духовці на найвищий рівень і підвищіть температуру до 220 градусів.8
Листя салату порвіть, викладіть ними велику страву.9
На листя салату покладіть реберця, зверху полийте маринадом і посипте зеленню петрушки.10
Інший варіант приготування.Приготуйте маринад, як зазначено у першому способі, тільки додайте в нього сіль та мелений перець.11
Залийте реберця приготованим маринадом і залиште на 2 години.12
Потім обсмажте їх протягом 2 хвилин у сковороді на розпеченій олії. Додати воду і протушкувати 15 хвилин під закритою кришкою.13
Дістайте реберця зі сковороди, обсушіть, знову залийте маринадом і поставте в духовку на 25-30 хвилин.14
Готові реберця подавайте до столу, поливаючи маринадом і прикрасивши салатом і зеленню.15
На гарнір подавайте смажену або варену картоплю.
Корисні поради
Якщо ви купили заморожені реберця, важливо їх правильно розморозити. Щоб не постраждав смак м’яса, перекладіть його з морозилки до холодильника на добу. Після цього м’ясо стане м’яким, але залишиться пружним. Потім помістіть його у воду на 15 хвилин, оскільки вода характеризується низьким теплообміном, саме вона допоможе м’ясу досягти потрібної кімнатної температури.